Viewer voor webcontent

I Love My Ticket

Er is flink wat aan de hand in ticketland. De kwestie is het grijze circuit van concerttickets op het internet. Op het web worden kaarten van – uitverkochte – concerten en festivals aangeboden tegen een veelvoud van de officiële verkoopprijs.

Die alternatieve markt wordt grotendeels gestuurd door speculanten die systematisch tickets aankopen. Op die manier worden de prijzen kunstmatig de hoogte ingejaagd.

De woekeraars zijn goed georganiseerd en gaan professioneel te werk. In Groot-Brittannië werken ze bijvoorbeeld met speciale software die hij bij de start van de online verkoop een voorsprong geeft op de particuliere koper.

De consument is niet alleen slachtoffer. Heel wat mensen beginnen het parallelle circuit als een interessante bijverdienste te beschouwen.

Lees meer...

Check ook de blacklist met malafide doorverkopers.

Hoe koop ik veilig een ticket?

Via deze verdeelpunten koop je altijd op een veilige en een correcte manier je ticket.

Let op: bij risico-concerten (concerten met een hoog risico op doorverkoop van tickets) worden de aankoopmogelijkheden zwaar ingeperkt. Wie welke tickets verkoopt, scheelt van show tot show. De correcte info vind je altijd via de site van de concert- of festivalorganisator.

Tele Ticket Service
Goformusic
Live Nation
Rock Werchter

Heb je bijkomende vragen? Ben je niet honderd procent zeker over een ticketverkoper?
Stuur een e-mail naar: info@ilovemyticket.be